Palvelut

Reseptin toimitus

Reseptiasiakkaita palvelemme vuoronumerojärjestyksessä. Voit keskustella rauhassa lääkehoidostasi farmaseutin tai proviisorin kanssa. Henkilökuntamme antaa tietoa lääkkeiden oikeasta ja turvallisesta käytöstä. Tarkastamme reseptin oikeellisuuden, annostuksen, lääkevaihdon, hinnan, kelakorvaukset ja lääkkeiden yhteisvaikutukset.

Itsehoito

Itsehoidon tuotevalikoima rakentuu asiakkaiden tarpeiden perusteella. Valikoimamme tuotteet ovat tutkittuja ja laadukkaita, ja seuraamme aktiivisesti uutuustuotteiden tuloa markkinoille. Henkilökunnan jatkuva koulutus takaa sen, että saat meiltä asiantuntevaa tuoteneuvontaa. Meiltä voit kysyä mieltä askarruttavista asioista liittyen lääke- ja terveysasioihin. Olemme täällä Sinua varten!

Lääkevalmistus

Kaikkia lääkevalmisteita ei ole saatavana kaupallisesti. Joskus lääkäri määrää lääkevalmisteen, joka valmistetaan apteekissa ns. ex tempore. Eniten valmistamme voiteita, liuoksia ja pienten lasten annosjauheita.

Annosjakelu

Voimme järjestää asiakkaille lääkkeiden päivittäisen annosjakelun. Lääkkeet toimitetaan kertakäyttöisiin annospusseihin jaeltuina kahden viikon välein tai dosettiin jaeltuina yhden viikon välein. Mikäli sinulla tai läheiselläsi on vaikeuksia lääkkeiden päivittäisessä ottamisessa ja muistamisessa, ota yhteyttä meihin. Annosjakelupalvelu on maksullista.

Kotiinkuljetus

Kuljetamme lääkkeitä kotiin tarvittaessa. Jos Sinun tai läheisesi on hankala asioida apteekissa, ota yhteyttä apteekiimme. Palvelun hinta on 5 km säteellä apteekista 5€, 5-10 km säteellä apteekista 7,5 € ja 10-20 km säteellä apteekista 10€/kerta.

Lääkehoidon tarkistus tai laajempi lääkehoidon arviointi


Lääkityksen tarkistuspalvelu on apteekkimme tarjoama lisäpalvelu, joka edistää lääkehoidon onnistumista ja lääkitysturvallisuutta. Palvelu soveltuu etenkin iäkkäille ja useita lääkkeitä käyttäville.

Palvelussa selvitetään asiakkaan kokonaislääkitys ja tarkistetaan epätarkoituksenmukaiset päällekkäisyydet ja yhteensopimattomuudet. Lisäksi varmistetaan lääkkeiden oikeat ottoajankohdat suhteessa ruokailuun, vuorokaudenaikaan ja muihin lääkkeisiin sekä tehdään huomioita lääkkeiden soveltuvuudesta iäkkäille.

Palveluun kuuluu noin puoli tuntia kestävä tapaaminen, jossa käsitellään asiakkaan tarpeiden mukaan esimerkiksi lääkehoidon oikeaa toteutusta. Asiakkaalla on mahdollisuus kysyä ja keskustella lääkkeistä ja niihin liittyvistä ongelmista tai huolista rauhallisessa ympäristössä. Tarkistuksesta annetaan kirjallinen yhteenveto, jonka avulla saatu neuvonta on helppo muistaa. Yhteenvedon voi tarvittaessa myös näyttää lääkärille.

Varaa aika ja toimita lääkitystiedot apteekkiin etukäteen. Palvelun hinta on 50€.

Lääkehoidon arviointi

pitää sisällään koko lääkityksenne tarkastelun ja arvioinnin eli mm. mahdollisen päällekkäislääkityksen selvittämisen, lääkkeiden haittavaikutusten ja haitallisten yhteisvaikutusten seulonnan sekä tarvittaessa lääkkeiden käyttöön liittyvän opastuksen ja arviointiraportin toimenpide-ehdotuksineen.

Arviointiin sisältyy ensin vajaan tunnin keskustelu apteekin edustajan kanssa sekä palautekeskustelu noin puoli tuntia (yhteensä noin 1,5 h). Arvioinnin tekee proviisori, joka on valmistunut Lääkehoidon arvioinnin asiantuntijaksi.


Ota yhteyttä apteekkiimme. Palvelun hinta on 150 €.


Lääkejätteiden vastaanotto

Vanhentuneet lääkkeet ovat ongelmajätettä, eikä niitä pidä käyttää. Kotitaloudet voivat tuoda veloituksetta vanhentuneet lääkkeet apteekkiimme hävitettäväksi. Elohopeakuumemittarit ja jodipitoiset lääkkeet (mm. Jodix-tabletit ja Betadine tuotteet) on hyvä lajitella erikseen. Lääkevalmistetta sisältävät injektioruiskut ja -neulat on pakattava läpäisemättömiin pakkauksiin tapaturmien välttämiseksi. Lääketurvallisuussyistä johtuen apteekki ei hyvitä asiakkaalle kertaalleen luovutettuja käyttämättä jääneitä lääkkeitä, koska apteekki vastaa osaltaan luovuttamiensa lääkkeiden asianmukaisesta käsittelystä. Käyttämättä jääneitä lääkkeitä ei voida palauttaa myyntiin.

Matkustusasiakirjat


Apteekistamme saat maksullisen Schengen-todistuksen, jos matkustat Schengen-maihin ja tarvitset mukaasi tiettyjä keskushermostoon vaikuttavia lääkkeitä. Todistusta varten apteekissa tarvitaan lääkettä koskeva resepti ja passi tai henkilökortti. Todistus voidaan antaa kun lääke toimitetaan apteekista tai jälkikäteen siitä apteekista, josta lääke on toimitettu. Lisätietoja saat henkilökunnalta.

Apteekistamme saat myös pyydettäessä ns. ulkomaan kopion eli englanninkielisen yhteenvetotulosteen resepteistä. Jäljennöksen voi tulostaa sellaisista lääkkeistä, joita on ostettu apteekista.


Yhteistyö

Koulut, erilaiset yhdistykset ja järjestöt voivat pyytää tilaisuuksiinsa apteekin henkilökuntaa kertomaan lääkkeistä sekä lääkehoitoon ja yleiseen terveydenhoitoon liittyvistä aiheista.